Overige activiteiten

 

 

   ZATERDAG 14 SEPTEMBER 2019

 

Open monumentendag

De kerk is open van 11.00 tot 16.00 voor bezichtiging en/of torenbeklimming.

De Wereldwinkel is vertegenwoordigd middels een verkoopstand.

Beiaardier Wout v.d. Linden geeft uitleg over het carillon en bespeelt het.

Om 15.30 uur sluit hij de dag af met een orgelconcert.

 

 

   ZATERDAG 8 SEPTEMBER 2018

 

Open monumentendag

De kerk is open van 11.00 tot 16.00 voor bezichtiging en/of torenbeklimming.

 

 

   JUNI 2018

 

Het graf van Maria Dommer,

voor en na de restauratie die heeft plaatsgevonden op initiatief van de Historische Kring Maarssen en de Stichting Vrienden H.Hartkerk Maarssen.

 

 

 

   JUlI 2017

 

Digitaal informatiebord

Een lang gekoesterde wens van De Vrienden is in vervulling gegaan: naast de ingang van de kerk is een digitaal informatiebord geplaatst. Het geeft informatie over activiteiten in de H.Hartkerk, bijvoorbeeld concerten en vieringen, maar ook over evenementen in Maarssen.

 

 

 

   JUNI 2017

 

10-Jarig jubileum

In 2017 is het 10 jaar geleden dat de Stichting Vrienden H.Hartkerk is opgericht. Dit jubileum is met vrijwilligers en oud-bestuursleden gevierd middels een gezellige en smakelijke Italiaanse lunch in pastorie De Eenhoorn, bereid door de voorzitter van De Vrienden.

 

 

 

   JANUARI 2016

 

Project Restauratie Schilderijen afgerond.

‘Pastoor Ariëns is weer terug!’ Zijn portret, geschilderd door Antoon Molkenboer, en het portret van pastoor Rientjes, geschilderd door Willem van Leusden, hebben een reis gemaakt naar Maastricht. Daar zijn ze gerestaureerd door SRAL, het Schildersatelier Limburg. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van

de H.Hartkerk werd stil gestaan bij het restauratieproject en onthulden Herman Krekelberg, voorzitter van de Stichting Vrienden H.Hartkerk,

en Sandra Schoonderwoerd, als kunsthistorica betrokken bij dit project, het gerestaureerde portret van pastoor Ariëns.

 

 

   Zaterdag 12 september

 

Open Monumentendag.

Evenals voorgaande jaren opent de H.Hartkerk haar deuren. Tussen 11.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom voor een rondleiding en/of torenbeklimming met bezoek aan het carillon. Beiaardier Wout van der Linden zal uitleg geven en het carillon bespelen.

 

 

   FEBRUARI 2015

 

Kunsthistorici Jaap Versteegh en Sandra Schoonderwoerd aan het werk. Na het kerkhek en de beelden in de kerk, ondergaan de schilderijen in de pastorie een opknapbeurt.